Sensommaren 1985 uppträder hårdrocksbandet Motörhead med Lemmy Kilmister som frontfigur på en fotbollsplan i centrum av Närpes. När sista tonen klingat ut är åsikterna bland byborna delade. En del av dem tycker att detta var det mest fantastiska som någonsin hänt i bygden. Andra upplever konserten som störande och opassande. Gemensamt för dem alla är att de är fullt ovetande om vad som väntar dem runt hörnet. En tid då sorg och skuldbeläggande sätter relationer och vänskap mellan människor på prov. När ska man förlåta och vem kan man lita på? Vem väljer vi att vara då allt står på spel? Badade Lemmy verkligen i Närpes å eller inte?

Lemmy badade aldrig i Närpes å är en berättelse om livets allvar och hur det kan förändras på en sekund. Det är också en historia om kärlek och hur viktigt det är att vi tar hand om varandra. Följ med på en nostalgiladdad resa i bästa åttiotalsmiljö där skrattet är lika nära till hands som tårarna.

Bakom pjäsen står Matias Norrgrann och Guy Rosenholm. Två kända skådespelarprofiler på Närpes Teater som nu debuterar som manusförfattare på ”vriidin”. Dessa herrar är sedan tidigare upphovsmän till bl.a årets film i österbotten 2014: ”Kaistinen”.  För regin av pjäsen står Anders Slotte, skådespelare och regissör, som nu även han, debuterar på Närpes Teater.

Obs! Utöver pjäsens inramning är handlingen fiktiv och eventuella likheter med existerande händelser och personer oavsiktliga.

Vänligen observera att föreställningen inte lämpar sig för familjens yngsta.

Några pressröster sommaren 2018:

Tidningen Syd-Österbotten´s recension /Harriet Jossfolk-Furu, kan läsas här:https://www.sydin.fi/Artikel/Visa/213048

Tidningen Vasabladets recension/Tom Forsman, kan läsas här: https://www.vasabladet.fi/Artikel/Visa/212703

Fotograf: Miranda Eklund